Design handler om evolusjon. Om å stadig utvikle, forbedre og raffinere det eksisterende. Det er noe den prisbelønte arkitekten Andreas Martin-Löf har gjort til sitt ekspertområde. Resultatet av hans nyeste prosjekt er utemøbelserien ASPVIK, laget spesielt for Jotex.

 inspirasjon editorials samarbeid andreas martin lof

ASPVIK – UTVIKLET OVER TRE GENERASJONER

Det startet med en drøm om møbeldesign. Men da Andreas Martin-Löf ikke kom inn på ‘Konstfack’, søkte han seg til det nest beste – arkitektutdannelsen på ‘Kungliga Tekniska högskolan’ i Stockholm. Selv om han har vært yrkesaktiv arkitekt siden 2004, er kjærligheten for møbeldesign høyst levende – noe som merkes tydelig i utemøbelserien ASPVIK som han nettopp har designet for Jotex.

Inspirasjonen til ASPVIK kommer fra sommerstedet i Värmdö utenfor Stockholm med samme navn. Her kjøpte besteforeldrene hans et hus tidlig på 50-tallet. På kjøpet inngikk en rottingmøbelgruppe, og det er fra denne Andreas Martin-Löf har hentet inspirasjon til den nye møbelserien.

Akkurat som med Andreas Martin-Löfs andre kreasjoner, er det kombinasjonen av nedtonede detaljer og rene materialer som skiller seg ut. Med kun tre komponenter; robust mørkbeiset svensk furu, kanvas og sandstein, har han med ASPVIK lykkes med å skape et fremtidig ikon. Nå kan serien flytte ut hjemme hos deg.