history

Om Jotex


Jotex er et skandinavisk interiørmerke som er grunnlagt i Sverige som har som visjon å tilby personlige og autentiske produkter som tilfredsstiller alle personers individuelle interiørstil. Jotex er inspirert av de internasjonale motehusene og identiteten baseres på moderne design med dristige uttrykk som kombineres med en nedstrippet nordisk estetikk.

 history

Det startet med en gardin


Historien vår starter i Sven-Åke Johanssons barndomshjem i Gnosjö i 1963. Da han vokste opp, ble han fascinert av å oppdage hvordan et hjem kunne endre personlighet bare ved å bytte ut gardinene. Når sollyset tittet inn gjennom vinduene, så han hvor fine fargeendringer tekstilene fikk – det var da ideen om å skape gardinspesialisten Jotexble født.

 history

Fra postordre til multinasjonal e-commerce


For å få virksomheten i gang, lagde Johansson en produktkatalog som sendes ut til alle beboere i området. Katalogen ble umiddelbart populær og for mange ble det et høydepunkt i hverdagen å kunne få med seg alle designnyhetene. Etter flere år med suksess og et stadig voksende sortiment, ble nettsiden lansert i 1997 og salget gikk over fra postordre til e-handel. I dag finnes Jotex på åtte markeder i Europa, men er fortsatt en liten bedrift med rundt 30 ansatte og med en drøm om å bli en ledende aktør innen moderne interiør.