Inspirasjon: Soverom

Slik får du et svalt soverom


Hvordan sove godt på varme sommernetter? Og hvordan få et svalt soverom? Vi har samlet triksene som gjør søvnen litt mer utholdelig, også på de varme sommerkveldene.

 inspirasjon interior guide homestory bedding cool bedroom

Hold soverommet svalt

Hvis du ønsker å holde soverommet svalt, dra ned persiennene og trekk for mørkleggingsgardinene på dagtid. Hold vinduene lukket og åpne dem heller om kvelden. Hvis det blåser ute, kan du åpne vinduer i forskjellige retninger og plassere en vifte der for å få luften til å sirkulere. Du kan også plassere en skål med is foran viften for å spre behagelig kjøling.Velg riktig sengetøy

Silkelaken er kanskje mildt mot håret, men vil du unngå å svette anbefaler vi at du bytter til luftige dynetrekk og putevar i bomull.

Tips: Sørg for at ditt eksisterende sengetøy matcher ditt nye slik at du kan kombinere det og finne enda flere måte å style det på.

Kjøl ned sengetøyet om dagen!

Vet du at det vil bli en svært varm dag eller at du svetter mye om natten? Gjør plass i fryseren til sengetøyet. Legg det sammenbrettet i en plastpose, og la det ligge i fryseren mens du er på jobb. Når det er tid for å sove, tar du ut sengetøyet og rer sengen som vanlig. Deretter venter en garantert svalere natt.Bytt ut dyne og puter

Du hørte oss! Det er tid for å bytte dyne og puter ut med noe svalere. Du kan ikke bruke samme sett hele året. Sats på en varm dundyne om vinteren, en sval dyne i sommerhalvåret og et ekstra dynetrekk når varmen blir alt for uutholdelig.

 inspirasjon interior guide homestory bedding cool bedroom