Handlekurv
HISTORIEN OM JOTEX

Det startet med en gardin

1963

Historien startet en jul for over 50 år siden da Sven-Åke Johansson besøkte sitt barndomshjem i Gnosjö. Han skulle hjelpe moren sin med å bytte gardiner til første advent, en tradisjon de hadde hatt i familien siden barndommen. Der og da ble idéen skapt om å starte gardinspesialisten Jotex. Under hele oppveksten så han hvor herlig årstidene vekslet i vinduet, og hvordan hjemmet endret personlighet i takt med at man byttet gardiner. ”Alle har rett til et vakkert og personlig hjem, og samtidig ha penger til overs”.

Et vakrere og mer personlig hjem

Navnet Jotex tok Sven-Åke fra sitt etternavn; ”Jo” fra Johansson, og ”tex” fra ordet "textil". For å få fart på virksomheten reiser han selv rundt og viser fram sortimentet; gardiner med mønstre laget av egne designere og tekstilkunstnere. Med seg har han katalogen sin med ulike mønsterbilder, farger og modeller. Katalogen, som bare kunne lånes midlertidig, blir raskt populær og nesten som et interiørmagasin i området. I takt med at etterspørselen øker, trykkes det opp flere og flere kataloger, og det lille postordrefirmaet vokser.

Virksomheten blomstrer – på tide å flytte

I 1970 går flyttelasset til Värnamo. Sortimentet utvides, og med stilsikre mønstre og revolusjonerende strykefritt sengetøy øker populariteten. Å tilby det lille ekstra; designen som ingen andre har tenkt på, materialet som er litt annerledes, detaljene som stikker seg ut … Alt dette, og samtidig ha prisgunstige produkter som er enkle å bestille, blir en del av framgangen. Ti år senere prøver Jotex å bli en butikkjede, men innser snart at man kan ha bedre priser uten fysiske butikker, og satser igjen på postordre. I 2009 lander vi i Sveriges tekstilmekka, Borås, og blir en del av Ellos Group. Før den tid har vi rukket å etablere oss i Finland og Norge. Trendspaning skjer over hele verden, fra Milano og New York til det fjerne østen.

Fra postordre til e-handel

I 1997 åpnet den første hjemmesiden, og vi sier ”ha det bra” til postordre. Det viser seg å være et smart trekk. Jotex' fundament hviler på personlig kontakt, enkelhet og prisgunstige produkter, og det er noe som fungerer ekstra bra på nettet. Den nære kontakten med deg som kunde er noe som inspirerer oss til kontinuerlig utvikling.

I dag

Samtidig som vi forvalter arven vår, legger vi alltid til nye ting. Det finnes for eksempel både møbler, belysning, dekor, og selvfølgelig gardiner, i sortimentet. Vi er fortsatt det lille og personlige firmaet – i dag med 20 ansatte.
Sven-Åke var på mange måter forut for sin tid. Hans evne til å se muligheter der ingen andre gjorde det, inspirerer oss den dag i dag. ”Hjemme” skal være et sted der du trives. Hvor du kan uttrykke din stil og være deg selv, og der døren alltid står åpen for familie og venner – uansett om det er hverdag eller fest. Vi har derfor et utvalg som både er stort, bredt og unikt, men som også byttes ut og fornyes. Vi er så glade for at akkurat du fant hit!